dr carmen giuglea
 

Secretele unui ten mai tanar

lifting facial



Pe masura ce imbatranim, capacitatea de regenerare a celulelor pielii scade, iar productia de colagen si elastina in straturile mai profunde se diminueaza in mod considerabil.

 

Tratamentul de biorevitalizare cu aminoacizii si acidul hialuronic

Pe masura ce imbatranim, capacitatea de regenerare a celulelor pielii scade, iar productia de colagen si elastina in straturile mai profunde se diminueaza in mod considerabil. Totodata procesul de imbatranire cutanata determina si intensificarea activitatii enzimatice, cu distrugerea excesiva a fibrelor de colagen si elastina, care asigura tonusul si elasticitatea cutanata si previn formarea ridurilor. Asadar rezultatul acestui proces il reprezinta ridurile fine si medii, pierderea fermitatii si elasticitatii cutanate, iar tenul isi pierde stralucirea si devine mai rugos. In mod normal acest fenomen are loc dupa varsta de 25 de ani, dar la persoanele care se expun frecvent la razele UV se poate observa si mai devreme (fenomenul se numeste fotoimbatranire, adica imbatranirea prematura a pielii).

In producerea de colagen si elastina,celulele pielii(fibroblaste) utilizeaza un suport nutritiv: aminoacizii ( Glicina, L-Prolina, L-Lizina), care reprezinta “materia prima” pentru sintetizarea tuturor proteinelor pielii si mentinerea sanatatii si tineretii tenului. Aminoacizii sunt niste substante esentiale, fara de care corpul nostru nu poate functiona. Totodata sustin si vitaminele si mineralele, pentru ca acestea sa functioneze corect si eficient in organismul nostru. Daca aminoacizii lipsesc, asimilarea si utilizarea altor nutrienti vor avea de suferit.

Studiile clinice au demonstrat ca suplimentarea pielii cu aminoacizi specifici este foarte eficienta pentru contracararea procesului de imbatranire si fotoimbatranire cutanata. S-a observat ca, cu cat este mai mare cantitatea de aminoacizi disponibila in zonele interesate, cu atat creste vitalitatea si numarul de celule care formeaza colagenul. In consecinta pielea matura isi recapa proprietatile unui ten cu adevarat mai tanar, imbunatatindu-si atat aspectul, cat si textura.

Cercetatorii din Milano au descoperit recent ca, in asociere cu aminoacizii, acidul hialuronic poate face minuni la nivelul pielii. Acidul hialuronic este o substanta biologica, care se gaseste in mod natural in pielea noastra si ii asigura hidratarea si supletea. In asociere cu aminoacizii, acidul hialuronic intensifica procesul de sinteza a colagenului, iar rezultatele sunt mai bune si se mentin o perioada mai lunga de timp.

Ca rezultat al acestor cercetari s-a nascut terapia ART (Aminoacids Revitalization Therapy), un tratament complet pentru biorevitalizarea cutanat pe baza de aminoacizi colagenici si acid hialuronic, care are rolul de a optimiza metabolismul celular si de a reduce principalele semne ale imbatranirii si fotoimbatranirii cutanate.

Terapia consta in administrarea locala a injectabilului Jalupro, 4 sedinte la interval de 1 saptamana continuata de administrarea pe cale orala si topica a cosmeceuticelor Proglyme, care sustin efectele benefice ale tratamentului cu Jalupro si asigura mentinerea rezultatului terapiei pe perioade mai lungi.

biorevitalizare jalupro

Tratamentul cu Jalupro se poate efectua nu numai la nivelul fetei, cat si pentru rejuvenarea gatului, a mainilor si a decolteului. In urma tratamentului se poate observa reducerea semnificativa a ridurilor fine si medii, imbunatatirea tonusului si elasticitatii pielii, refacerea densitatii si luminozitatii pielii, iar rezultatele sunt naturale si de durata. Avantajul acestui tratament este ca ofera tenului un aspect mai proaspat, mai luminos, dar acest rezultat se obtine prin stimularea regenerarii celulare si aport de colagen prorpiu, nu prin umplerea artificiala a ridurilor sau prin terapii mai invazive si mai costisitoare.

De aceea tratamentul este recomandat pacientilor indiferent de varsta si sex, care doresc sa-si imbunatateasca aspectul fara sa riste modificari ale fizionomiei sau rezultate „artificiale”.

Datorita proprietatilor sale regenerante, terapia cu Jalupro se foloseste cu succes si pentru tratamentul vergeturilor (rezultate foarte bune chiar si pe vergeturile mai vechi), al cicatricilor postacneice si chiar pentru stimularea cresterii parului la pacientii cu alopecie areata sau de tractiune. In cazul pacientilor cu alopecie, studiile clinice au demonstrat ca la 1 luna de la administrarea Jalupro la nivelul scalpului, s-a observat deja cresterea densitatii parului, iar dupa 3 luni de la tratament s-a constatat o crestere a diametrului firului de par si o rezistenta mai mare a acestuia la tractiune. De aceea nu numai femeile apeleaza la tratamentul cu Jalupro, ci din ce in ce mai multi barbati isi efectueaza aceasta terapie.

Pacientii trebuie sa stie ca injectarea nu este dureroasa, se face cu un ac foarte fin si se aplica o crema anestezica inainte, pentru a creste confortul. O sedinta dureaza in jur de 5-10 minute, in functie de zona aleasa pentru tratament, iar dupa injectare se aplica o masca calmanta pentru ten. Intr-adevar imediat dupa injectare pielea se inroseste putin, dar isi revine in maxim 20 de minute, mai ales dupa aplicarea mastii. Tratamentul cu Jalupro s-a demonstrat foarte sigur, este testat clinic si este folosit in Europa de peste 10 ani, iar in clinicile din Romania este disponibil inca din anul 2009.In tot acest timp nu au existat efecte adverse la acest tratament si s-a demonstrat ca este foarte bine tolerat, fiind chiar unul din putinele tratamente care se efectueaza si vara, chiar inainte si mai ales dupa expunerea la soare, un binecunoscut inamic al pielii noastre.







Alte Articole

Botoxul in tratamentul ridurilor Botoxul in tratamentul ridurilor
Toxina botulinica este un derivat din bacteria anaeroba Clostridium Botulinum. Exista opt ...
Jalupro
jalupro
Incapand cu varsta de 25 de ani, cantitatea de colagen produsa de pielea noastra se reduce cu ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus