Agenda
Doctor in Stiinte Medicale, Medic Primar in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Sef de Lucrari in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, departamentul de Chirurgie plastica, Sef de Sectie Chirurgie Plastica la Spitalul Clinic De Urgenta “Sf. Ioan”, Bucuresti.
 
iunie 2017, Poiana Brasov, Romania

Eveniment stiintific si educational organizat de SRCE si ISAPS

Dr. Carmen Giuglea

In perioada 21-24 iunie 2017 s-a desfasurat la Poiana Brasov un eveniment educational si stiintific complex si complet, organizat de SRCE (Societatea Romana de Chirurgie Estetica) si ISAPS (Societatea Internationala de Chirurgie Plastica Estetica).

Evenimentul a debutat cu Scoala de vara a Rezidentilor, urmata de Conferinta Nationala de Chirurgie Estetica si de 2 zile de Curs ISAPS, care au reunit specialist de marca din domeniul chirurgiei plastice si estetice din tara si strainatate (SUA, Grecia, Italia, Serbia, Brazilia, Peru, Dubai, Israel, etc).

Evenimentul a fost considerat un real success, atat din punct de vedere educational, cat si social, fiind meritul echipei organizatorice care s-a implicat total, coordonata de dr. Dana Jianu (presedintele in exercitiu al SRCE) si de dr. Carmen Giuglea (chairman local si viitorul presedinte SRCE), comitetul organizatoric si stiintific si firma Bussiness Travel.

Multumim inca o data pentru eforturi, si sa ne ne bucuram de reusita!

imagini eveniment

februarie 2017, Rio de Janeiro, Brazilia

“Experienta Rio de Janeiro"

Dr. Carmen Giuglea

Am avut de curand bucuria de a imi indeplini un vis mai vechi. Imi doream de 2-3 ani sa vad “la lucru” un chirurg cu mare experienta in chirurgia postbariatrica, pentru a putea “fura” lucruri de detaliu, care simteam ca m-ar ajuta sa-mi imbunatatesc rezultatele. I-am solicitat acest lucru Dlui. Dr. Carlos del Pino Roxo, sef al departamentului de chirurgie plastica al Spitalului Federal Andarai din Rio de Janeiro.

Prof. Roxo este un reper in chirurgia de reconstructie a conturului corporal post-bariatric, cu o experienta in post bariatrie care a inceput in urma cu 20 ani. Prin mana sa au trecut sute de pacienti. Este mai putin important numarul, desi fiecare pacient, la intrarea in clinica, primeste un reper in ce priveste numarul interventiei. M-au impresionat cateva aspecte, pe care le-as impartasi cu colegii si cu pacientii mei, mai vechi sau mai noi:

Am participat alaturi de echipa Dr. Roxo la o serie de interventii, despre care am comunicat deja: lower body lift, abdominoplastii, brahioplastii, lifting de coapse etc. Ce mi s-a parut interesant a fost faptul ca dl doctor si-a creat un protocol de lucru pe care-l aplica cu rigurozitate pentru fiecare pacient (fotografii periodic, pre- si post-operator, film pre- si intra-operator), perfectiunea cu care isi deseneaza pacientul, fara sa masoare cu rigla sau ruleta, doar din ochi si cu ajutorul mainilor, cu care simte si apreciaza perfect. Rezultatele au fost spectaculoase si inspirationale, in acelasi timp.

Modul de coordonare al echipei este foarte efficient. Faptul ca o echipa de cca 4-5 chirurgi realizeaza in 4 ore interventii simultane pe toate zonele: abdomen, coapse, brate, a fost impresionant de urmarit ca mod de organizare, de coordonare si de lucru in echipa.

Dincolo de rapiditatea chirurgicala si de calitatea profesionala, m-a impresionat integrarea procesului chirurgical, bariatric si post-bariatric, despre care pacientul care sufera de obezitate este constientizat si informat inca din prima clipa. Pacientul face cunostinta cu plasticianul chiar inainte de operatia de gastric sleeve, iar la fiecare 3 luni postoperator se revad, discuta, stabilind in timp o relatie profesionala si umana. Chirurgul plastician informeaza pacientul despre ce se poate intampla dupa o slabire excesiva, prezentandu-i oportunitatea si avantajele finalizarii procesului de ajustare corporala prin chirurgia de reconstructie. Pe langa beneficiul estetic de necontestat, eliminarea excesului tegumentar influenteaza si comportamentul alimentar si imbunatateste starea psihologica a pacientului, ajutandu-l sa se mentina la o greutate mica si de a nu recidiva. Toate aceste avantaje ii sunt comunicate, astfel incat pacientul priveste intregul proces integrat, asumand ca intr-o perioada de cca 1-2 ani, poate culege rezultatele acestui proces dificil.

Postchirurgical, Dl. Dr. Roxo obisnuieste ca o data pe luna sa ii invite la control pe pacientii operati, intr-o zi speciala dedicata acestei evaluari. Se intalnesc unii cu altii, se cunosc, isi impartasesc povestile si experientele, se sprijina intre ei cand apar diferite mici probleme de vindecare sau complicatii inerente. Sunt cu totii foarte deschisi, se bucura din tot sufletul de revenirea la o viata normala datorita interventiilor de chirurgie postbariatrica. Au devenit o comunitate care tot creste constant.

A fost impresionanta intreaga experienta, atat pentru mine, cat si pentru prietena si colega mea, dr. Crenguta Coman. O imbinare perfecta a unei calatorii intr-o zona minunata a lumii cu satisfactia profesionala a cunoasterii mai indeaproape a unui chirurg de referinta in chirurgia postbariatrica.

M-a mai impresionat ceva: bucuria cu care acesti oameni isi priveau corpul si noua viata. Am ajuns acolo in timpul Carnavalului de la Rio. Mi-a facut placere sa vad pacientele de la Spitalului Andarai, in tinuta de Carnaval, bucurandu-se de noua lor imagine si de viata lor. Pot spune cu sinceritate ca a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea de medic. Pot sa o numesc, fara a gresi, “experienta Rio de Janeiro”.

Dr. Carmen Giuglea


8-11 iunie 2016, Bucuresti, Romania

Congresul al XIV-lea al Asociației Chirurgilor Plasticieni din Romania (ACPR), Congresul al X-lea al Societatii Romane de Chirurgie Estetica (SRCE), Prima Conferință a Rezidenților de Chirurgie Plastica

Dr. Carmen Giuglea

Suportul terapeutic complex al pacientului de chirurgie plastica, estetica si arsuri a reprezentat tema acestei manisfestari stiintifice, la care Dr. Carmen Giuglea (vicepresedinte al Asociatiei Romane de Chirurgie Estetica) impreuna cu echipa sa au contribuit prin prezentarea unui numar de 6 lucari stiintifice, dezbatand diferite teme de actualitate din chirurgia plastica si estetica.


15 decembrie 2015, Bucuresti, Romania

Decorata pentru eforturile depuse impreuna cu echipa sa in ingrijirea victimelor Colectiv

Dr. Carmen Giuglea

Dr. Carmen Giuglea impreuna cu echipa sa de la Spitalul Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan” - Bucuresti a fost decorata la Palatul Elisabeta de catre Principesa Margareta a Casei Regale pentru eforturile depuse in cadrul managementului si ingrijirii ranitilor in urma dezastrului Colectiv.

 


Taguri: dr. Carmen Giuglea, Carmen Giuglea, chirurgie plastica, chirurgie estetica, chirurgie estetica bucuresti, clinica perfect estetic, microchirurgie reconstructiva, marire sani, pret marire sani, pret operatie sani, clinica chirurgie estetica, operatie estetica, implanturi cu silicon, micsorare sani, ridicare sani, mamoreductie, augmentare mamara, marire buze, injectii botox, lipoaspiratie, operatie la nas, corectare nas, micsorare nas, liposuctie, rinoplastie, rinocorectie, lifting facial, corectie pleoape, blefaroplastie, corectie urechi, otoplastie, lipofilling, abdominoplastie, modelare abdomen, mentoplastie, micsorarea barbiei, ginecomastie, lipectomie, marire fese, marire penis, reducere labii, silicoane, pret silicoane, implant silicon, remodelare corp, intinerire faciala, infrumusetare faciala


Articole

Augmentare mamara - Dosar complet
Augmentarea mamara este termenul medical utilizat pentru marirea de sani. Acest tip de ...
Liftingul de coapse

Este procedura prin care se ridica tegumentul flasc, cazut de la nivelul coapselor aparut dupa ...
  CV complet dr. Carmen Giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 314 219 337

 

+40 732 431 474
+40 723 216 718
+40 770 440 518

 
Copyright Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus